Lohja-aalto_rgb.png
Lohja-aalto_rgb.png

Luonnonläheinen, turvallinen ja viihtyisä Lohja toivottaa sinut tervetulleeksi!

 

 

Lohja on kivan kokoinen kaupunki Länsi-Uudellamaalla, alle tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Kaupunki tarjoaa asukkailleen ja vierailleen monipuolisia palveluita, kaunista järviluontoa ja vilkkaan kulttuuri- ja urheiluelämän.

Minkälaista kotia haetkaan, meillä todennäköisesti on se sinulle tarjota. Voit löytää sen järvikaupungin keskustasta tai se voi olla talo ison kuntamme vesistöjen täplittämältä, kulttuurihistorian aateloimalta maaseudulta. Lohjalla voit elää kaupunkimaista tai maaseutumaista elämää, aivan pääkaupunkiseudun kupeessa!

Järvikaupunki maaseudun syleilyssä

 

Lohja - järvikaupungin keskus

 

Lohjan keskeinen sijainti tarjoaa erinomaiset puitteet asumiselle, pääkaupunkiseutu, Turku ja Salo ovat vain kivenheiton päässä.  Eikä meillä tunneta ruuhkia. Lohjalta löytyy paljon kauniita asuinalueita ja mahdollisuuksia ja alueelta löydät upeita ulkoilumaastoja niin Lohjanharjulta kuin Lohjanjärven rannoiltakin. Lohjalla toimii useita urheiluseuroja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia niin sisä- kuin ulkoliikuntaan. Kaupungista löytyvät mm. jää-, uima- ja keilahalli. 

 

Lohjan kesä tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen vesiliikuntaan purjehduksesta melontaan. Lohjalla on myös aktiivinen kulttuurielämä; kaupungissa on oma teatteri sekä kaupunginorkesteri. Monipuolisen kulttuurin lisäksi Lohja tunnetaan myös aktiivisesta järjestötoiminnasta, joka tuo kaupunkiin monenlaisia tapahtumia esityksistä kilpailuihin.

Sammatti

Kulttuurihistoriaa, verratonta luontoa, turvallista asumista ja –paljon enemmän. Mitä sanoisit pääraitista, jota reunustavat suuret koivut, jotka luovat varjoja kylätielle kuin vanhassa suomielokuvassa? Koko Sammatin keskusta kirkkoineen huokuu vanhaa kylätunnelmaa keskellä upeaa luontomaisemaa. Kylästä löytyy kaikki tarpeelliset peruspalvelut sekä hyviä harrastusmahdollisuuksia. Kesällä Sammatti puhkeaa kukkaan monenlaisten tapahtumien ja taidenäyttelyiden myötä. Sammatti on juuri sopiva sekoitus vanhaa ja uutta, lyhyen etäisyyden päässä työpaikkakeskittymistä ja pääkaupunkiseudusta.

Karjalohja

Karjalohja on vilkas ja yhteisöllinen alue, jossa toimii lukuisia seuroja, kerhoja ja toimikuntia, ja löytyypä seudulta aktiivinen kyläkoulukin. Monipuolisiin ja toimiviin palveluihin kuuluvat mm. terveyskeskus, koulu, apteekki, kauppa, kahvilat, uimaranta ja kirjasto. Luonto- ja järvi-ihmiset suuntaavat Karjalohjalla Puujärven rannalle. Järven vesi on kirkkaan puhdasta ja juomakelpoista. Koko alue on luonnonkaunista järviylänköä ja on vapaa-ajan viettäjien erityisessä suosiossa. Karjalohjalla ovat asuneet niin Sakari Topelius – joka täällä aikanaan kirjoitti lastenkirjan “Koivu ja Tähti” – kuin Mika Waltarikin. Tätä nykyä Karjalohjalla pitää kesämajaa pari Suomen presidenttiäkin.

Nummi

 

Luonnonkaunis, maanviljelyperinnettä vaaliva Nummi sijaitsee jylhän Pitkäjärven eteläpäässä vanhan Turuntien tuntumassa. Sen elämänmenoltaan leppoisa Kirkonkylä on osa Jokilaakson aitoa kulttuurimaisemaa. Nummen ympäristö houkuttelee retkeilyyn ja sen vesistöt tarjoavat mahdollisuuksia vaikka mihin. Nummen kauniin seudun läpi pääset kulkemaan vaikkapa kanootilla. Mikset pysähtyisi Saarelman puutarhassa, Meijerimuseossa tai vaikkapa Kasvihuoneilmiössä? Ulkoiluihmisille myös Saarlammen suojelualue on erinomainen paikka luonnon rauhasta nauttimiseen. Nummella viehättävät myös aktiiviset kyläyhdistykset ja perinteinen naapuriapukulttuuri.

Pusula 

 

Pusula on yhdessä tekevä, turvallinen ja luontoa kunnioittava kyläyhteisö. Pusulasta tekevät omaleimaisen luonnon ja kulttuurimaiseman sopusointu sekä monipuoliset luontoelämykset mahtavan mäkisine metsineen, kumpuilevine peltoineen, lukuisine järvineen ja lampineen. Pusulassa on turvallista asua, kasvattaa lapsia, nauttia elämästä ja ikääntyä. Viehättävän kyläyhteisön kruunaa raikas ja kuvankaunis luonto, joka on kaikkien ulottuvilla. 

 

Uuteen kotiin?

Useita edullisia omakotitaloja, paritaloja ja rivitalo-asuntoja niin kaupungin alueelta kuin maaseudulta löydät:

Etuovi / Lohjan omakotitalot,paritalot,rivitalot

Oikotie / Lohjan omakotitalot, paritalot, rivitalot

​​

Lohjan keskustaan rakentuu tällä hetkellä myös useita uudiskohteita, joihin voit tutustua mm. täällä:

Etuovi / Lohja uudiskohteet

Oikotie / Lohjan uudiskohteet

Lohjan alueen vuokra-asuntoja löytyy mm. täältä:

Lohjan Vuokra-asunnot Oy

Oikotie / Lohja vuokra-asunnot

​Lohjan kaupungin omakotitontit

Aloittaessasi elämäsi hankkeen, tarjoaa Lohja avuksesi joukon ammattilaisia, jotka tukevat sinua rakentamisen vaiheissa projektin loppuun saakka. He varmistavat onnistumisesi. Kun tonttiasioissa tulee kysyttävää, voit soittaa Antille puh. 044 369 4460 tai lähettää sähköpostia, antti.laitakari@lohja.fi.

#Lohja #järvikaupunki #visitlohja #asuntomessut2021 #asuntomessutlohjalla

Lohja-aalto_rgb.png